Прокуратурата разследва умишлена размяна на бебета в столична болница

ДНК тест е потвърдил съмненията на една от майките

OFFNews 21 декември 2022 в 10:10 7618 2

бебе

Снимка Pixabay

Министерството на здравеопазването извършва проверка по случая

Столична болница е разменила две бебета. Това доказват резултатите от ДНК тест, съобщи bTV.

Едната от майките се е усъмнила, че детето, което гледа вече два месецa, е нейно. Причината – липсата на каквато и да е визуална прилика.

Младата жена е сигнализирала здравното заведение, което е започнало вътрешна проверка. Установено било, че номерът на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката. Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители. Резултатът от ДНК теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо, съобщи Нова телевизия.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да ѝ бъде направен ДНК тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските им родители.

От Районната прокуратура съобщиха, че разследват информация в медиите за разменени бебета в АГ болница в София. Досъдебното производство е започнало на 14 декември. Разследването се води по текста в НК, според който, ако някой умишлено замени малко дете, се наказва с лишаване от свобода до две години. Досъдебното производство уточнява всички данни и обстоятелства, случили се в държавна болница, съобщи БТА.

Проверка се извършва и от Министерството на здравеопазването.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  14369

  1

  случайно прочетох

  21.12 2022 в 13:18

  "Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските им родители."

  Да не тръгнат на училище дечицата, докато се разбере кое на коя майка е, че знаем как бързо разследват тук?!?
   
  X

  Сърбия - приятел или враг