Само един дежурен УНГ кабинет в София по празниците: Как майка на болно дете не успя да стигне до лекар

Проблемът е от години, едва успяваме да се справим с пациентите, твърди дежурен лекар от ИСУЛ

OFFNews 03 януари 2024 в 09:30 2696 1

дежурен лекар

Снимка Скрийншот

д-р Кирил Пеев

Един дежурен УНГ кабинет в София в празнични и почивни дни предизвика чакане с часове, скандали и напрежение за достъпа на пациенти до лекар. За това сигнализират родители, потърсили помощ по празниците.

Татяна Здравкова е майка на дете, което е имало нужда от преглед. Тя разказа, че на 25 декември вечерта синът ѝ се е оплакал от болка в ухото. Тя му е сложила капки и на сутринта са отишли в ИСУЛ.

„Регистрирахме се и зачакахме, защото ми казаха, че няма дежурен лекар. Тъй като нямаше никакво движение и не ни казаха ще има ли медик, купих още капки и си тръгнахме. Към 13 часа на 26 декември детето пак се оплака“, казва майката пред bTV.

Жената звъни на всички болници, но никъде няма специалист и всички я пращат в ИСУЛ.

„Когато отидохме, там имаше 30 пациенти. Отново не успяхме да влезем за преглед. Отидохме при педиатър и той ни изписа антибиотик“, обясни жената.

Д-р Кирил Пеев, който е бил на смяна по празниците, заяви, че наистина има проблем с тези дежурства от години Физически и психически е невъзможно да се преглеждат толкова много пациенти.

Този кабинет работи не само за цяла София, но и за София-област и за цяла Западна България. Идват линейки от околните градове. Изчислили сме, че от 22 до 31 декември през кабинета са минали 1280 души“, каза медикът.

Той добави, че е сигнализирано през годините, но никой нищо не прави. Д-р Пеев обясни, че пациентите стават агресивни заради чакането, но проблемът не е в медиците.

„Имали сме случаи на изваден пистолет, затисната лекарка, наплют колега. Те се притесняват да подават жалба от страх да няма после физическа саморазправа“, заяви д-р Пеев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

03.01 2024 в 12:37

Приоротет номер 1 е здравеопазването, но не и за Ахмед Доган и подчинените. За тях е схема за източване на милиарди и избиване на гяури
 
X

Да помогнем на украинските деца!