Психиатри и психолози консултират безплатно в Смолянско

Кампанията „Прегръдка за душата - Психотерапия навреме!“ включва и арт терапия за деца

OFFNews 16 февруари 2023 в 14:37 939 0

РЗИ

Снимка Архив

Регионална здравна инспекция Смолян

Безплатни прегледи при психиатри и безплатни консултации с психолози на гореща телефонна линия ще се проведат от 17 до 20 февруари в Смолянска област.

Инициативата за психологическа подкрепа е на вестник „Марица“. Кампанията „Прегръдка за душата - Психотерапия навреме!“ включва и арт терапия за деца с весело рисуване в два социални центъра в Смолян, както и дискусия, съобщиха организаторите.

Кампанията е подкрепена от Регионалната здравна инспекция (РЗИ), Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ и дарители.

Горещата линия за безплатна психологическа подкрепа ще роботи от 17 до 19 февруари. 

Арт терапията ще се проведе на 17 февруари в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - Смолян в квартал "Устово" и на 18 февруари в Общностен център – квартал "Каптажа".

Терапията се организира с подкрепата на Регионална дирекция „Социално подпомагане“- Смолян и с финансовата помощ на Аделина Фисинска от младежко сдружение „Криле от светлина“. В арт терапията могат да участват безвъзмездно всички желаещи деца, придружени от родителите си.

Кампанията ще завърши на 20 февруари в Областната администрация в Смолян с дискусия за проблемите на психическото здраве на жителите на областта. На нея са поканени представители на всички институции, които имат отношение към общественото здраве, правоохранителните и правораздавателни органи, местната власт, неправителствени организации и културни институции.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)