Проф. Мутафчийски: ''Пандемия'' бе определена за дума на 2020 г. За ВМА тази дума е ''екипност''

Военномедицинска академия чества 129 години от създаването си

OFFNews 01 декември 2020 в 09:57 2623 0

Снимка ВМА

"Думата „пандемия” бе определена за дума на 2020 година в световен мащаб. За нас, за ВМА тази дума е „екипност”, „сплотеност”. Въпреки умората, въпреки напрежението и „изненадите“ на вируса, ВМА и целият й колектив за пореден път са образцовият пример. (...) Стотици се отзоваха, включително и в момента, и подкрепиха нашите екипи, които работят без почивка повече от 10 месеца. Благодарим за всяка подадена ръка, за нас тази помощ е безценна."

Това каза в посланието си по повод 129-та годишнина от създаването на Военномедицинска академия началникът на лечебното заведение ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

Макар и белязана от COVID-19 и всички перипетии и ограничения, произлизащи от пандемията, през годината академията е затвърдила стабилните си финансови, продължило е технологичното обновление, модернизацията на всички военни болници, с подобряването на битовите условия в редица клиники, отчете генералът.

Запазен и развит е кадровият потенциал на Академията, успешно продължава обучението на курсантите, бъдещите военни лекари, подчерта проф. Мутафчийски.

"Като началник на ВМА съм изключително горд, че в тези времена на безпрецедентни изпитания, колеги, успяхме да останем единни и заедно, изпълнявайки отдадено нашия дълг и призвание спрямо нашите пациенти. Екипите във всички военни болници в страната, затвърдиха високия си професионализъм и експертиза, като показаха, че не се свенят да влязат във всяка битка", казва в словото си по случай годишнината на лечебното заведение шефът на ВМА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови