Проект на МЗ вече ще подкрепя и специализиращи медицински сестри и акушерки

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2019 в 18:01 1256 0

Снимка Архив

Медицинските сестри и акушерките ще могат да кандидатстват за финансиране на обучението си за придобиване на специалност по проект „Специализация в здравеопазването", съобщиха от здравното министерство. Досега тази възможност имаха само лекарите специализанти и лекарите по дентална медицина-специализанти. 

С подписано ново допълнително споразумение между Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. и министъра на здравеопазването, е разширена целевата група на проекта, а срокът за неговото изпълнение е удължен до края на 2023 г.

С финансовата подкрепа на оперативната програма се финансира обучението на специализантите чрез заплащане на таксите за теоретично и практическо обучение. На лица без доходи чрез проекта се предоставят стипендии в размер на две минимални работни заплати на месец.

Обявена е четвърта процедура за подбор на специализанти с разширените критерии за кандидатстване. Ще бъдат подкрепени лица с придобита професионална квалификация „лекар", „лекар по дентална медицина", „медицинска сестра" или „акушерка". Процедурата е отворена и всеки заинтересован може да кандидатства до 30.09.2023 г. онлайн чрез регистрация в интернет страницата на проекта www.specializanti-mh.info. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови