Пирогов с обновена Клиника по изгаряне и пластична хирургия

OFFNews 21 октомври 2019 в 16:06 2268 0

Снимка Архив

Обновената Клиника по изгаряне и пластична хирургия „Пирогов" ще бъде открита на 24 октомври. Клиниката е генерално ремонтирана и преоборудвана с високотехнологична апаратура в 4 операционни зали и в реанимацията, където има 10 реанимационни бокса. 

Извършеният ремонт обхваща преустройството, реконструкцията и модернизацията на отделението по анестезиология и интензивно лечение, отделението по изгаряния и пластична хирургия-деца, операционния блок. Въведени са мерки за енергийна ефективност в цялата клиника.

В клиниката се намира уникалното за страната Отделение по изгаряне - деца. В него се лекуват най-сложните и тежки случаи на изгаряне – термично, електрическо, химическо, радиационно, както и случаи на вродени аномалии, на дефекти с разнообразна етиология по телесната повърхност на деца и възрастни.

Клиниката има 55 легла (45 лежащо-болни в отделенията и 10 реанимационни – възрастни пациенти и деца). В случай на тежка авария може да разгърне капацитета си и да поеме двойно повече пациенти.

Цялостният ремонт е извършен със средства от Фонд за устойчиво градско развитие (ФУГР) по инициативата JESSICA, откъдето са отпуснати над 5.947 млн. лв. Близо 4 млн. и 400 хиляди лв. отпусна и кабинета за обновление на звеното в спешната болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови