Пещерняци с награда Посланик на спасението

OFFNews 14 декември 2023 в 15:04 688 1

посланици

Снимка Министерство на здравеопазването

Посланици на спасението

Д-р Даниел Димитров, Анри Хаздай и Иво Колчаков получиха плакети и грамоти „Посланик на спасението“ от министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.

Награждаването на тримата мъже от Сдружение „Пещерно спасяване“ е в рамките на инициативата „Седмица на добрите новини“ в Министерството на здравеопазването.

Даниел, Анри и Иво са сред спасителите, които заминават на рискована мисия в Турция, за да окажат помощ на американският спелеолог Марк Дики. Дики остава блокиран в пещерата Морджа в планината Таурус, след като получава стомашен кръвоизлив по време на международна експедиция.

Българските пещерняци, които извадиха ранения Марк Дики от 1040 метра дълбочина

Мисията с участието на българите приключва благополучно. Мъжете са участвали и в редица други мисии, включително след земетресението в южната ни съседка, както и при издирването на 12-годишният Сашко от Перник.

Тримата мъже разказаха пред проф. Хинков за дейността си, а той обеща Министерството на здравеопазването да окаже нужното съдействие на сдружението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

14.12 2023 в 16:43

Ако един ден всичко се скапе (я метеорит/вулкан, я война, я пандемия, я ИИ, я много маймуни на малко клони) тез юнаци ще оцелеят у пещерите и ще продължат историята! (ジ)
Това може да е "план Б", ако се не найде друг...
 
X

Да помогнем на украинските деца!