Пътешествие с мисия из Европа ни предизвиква да се движим активно през летните месеци

Инициативата за превенция на хроничната везнозна болест стартира за втора поредна година

OFFNews 28 юни 2022 в 14:35 679 0

Пътешествие с мисия

Снимка OFFNews

Кампания за превенция на хроничната венозна болест

Инициативата Пътешествие с мисия, част от националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, стартира своето второ издание в нов формат, превръщайки се в Пътешествие с мисия из Европа. За четвърта поредна година кампанията се провежда с цел повишаване на информираността за превенцията на хроничната венозна болест (ХВБ), 

Тази година предизвикателството разширява кръгозора си и надхвърля границите на страната като предлага дестинации и маршрути в Европа, които да извървим през месеците юни, юли и август. Взимайки участие в предизвикателството, всеки може да стане част от #ОтборСМисия и да се погрижи за здравето на краката си.

Миналогодишното издание на инициативата постигна и надмина целта от 10 000 000 крачки, като събра над 1300 участници. Тазгодишната цел на Пътешествието е 12 000 000 крачки в името на по-активен начин на живот и здрави и красиви крака.

До момента Пътешествие с мисия из Европа има над 1700 участници, като броят на Отбора с Мисия расте ежедневно и всеки може свободно да сподели не само моменти и броя крачки от официалните маршрути, но и такива, които е инициирал сам. За да се включите в ентусиазирания #ОтборСМисия, споделете във Фейсбук групата Пътешествие с Мисия снимки от своето пътешествие и скрийншот от крачкомер (приложение на мобилен телефон, гривна/часовник – крачкомер), който показва броя извървени стъпки от дадения маршрут или от маршрут по ваш избор.

Част от кампанията е и запленяващият танц „Краченица“, създаден специално с грижа за активни и красиви крака. Всяка стъпка от българската хореография подобрява венозната циркулация, тонизира и подпомага усещането за лекота. А през юли месец стартира и ведрата активация #ПътувайИТанцувай.

Комбинация от две любими развлечения – пътуване и танцуване, предизвикателството дава възможност на всеки включил се в него да получи незабравимо преживяване като сподели в социалните си мрежи как танцува „Краченица“ навън, тагне venite.bg, използва хаштаг #ПътувайИТанцувай и предизвика двама свои приятели, които да направят същото.

Организaтор на кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с подкрепата на сайта www.venite.bg. Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) засяга около 50% от населението, като се среща по-често сред жените. За съжаление, заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни последици включително образуването на тромби в разширените вени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови