Пътешествие с мисия из Европа ни предизвиква да се движим активно през летните месеци

Инициативата за превенция на хроничната везнозна болест стартира за втора поредна година

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2022 в 14:35 450 0

Пътешествие с мисия

Снимка OFFNews

Кампания за превенция на хроничната венозна болест

Инициативата Пътешествие с мисия, част от националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце активно“, стартира своето второ издание в нов формат, превръщайки се в Пътешествие с мисия из Европа. За четвърта поредна година кампанията се провежда с цел повишаване на информираността за превенцията на хроничната венозна болест (ХВБ), 

Тази година предизвикателството разширява кръгозора си и надхвърля границите на страната като предлага дестинации и маршрути в Европа, които да извървим през месеците юни, юли и август. Взимайки участие в предизвикателството, всеки може да стане част от #ОтборСМисия и да се погрижи за здравето на краката си.

Миналогодишното издание на инициативата постигна и надмина целта от 10 000 000 крачки, като събра над 1300 участници. Тазгодишната цел на Пътешествието е 12 000 000 крачки в името на по-активен начин на живот и здрави и красиви крака.

До момента Пътешествие с мисия из Европа има над 1700 участници, като броят на Отбора с Мисия расте ежедневно и всеки може свободно да сподели не само моменти и броя крачки от официалните маршрути, но и такива, които е инициирал сам. За да се включите в ентусиазирания #ОтборСМисия, споделете във Фейсбук групата Пътешествие с Мисия снимки от своето пътешествие и скрийншот от крачкомер (приложение на мобилен телефон, гривна/часовник – крачкомер), който показва броя извървени стъпки от дадения маршрут или от маршрут по ваш избор.

Част от кампанията е и запленяващият танц „Краченица“, създаден специално с грижа за активни и красиви крака. Всяка стъпка от българската хореография подобрява венозната циркулация, тонизира и подпомага усещането за лекота. А през юли месец стартира и ведрата активация #ПътувайИТанцувай.

Комбинация от две любими развлечения – пътуване и танцуване, предизвикателството дава възможност на всеки включил се в него да получи незабравимо преживяване като сподели в социалните си мрежи как танцува „Краченица“ навън, тагне venite.bg, използва хаштаг #ПътувайИТанцувай и предизвика двама свои приятели, които да направят същото.

Организaтор на кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с подкрепата на сайта www.venite.bg. Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) засяга около 50% от населението, като се среща по-често сред жените. За съжаление, заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни последици включително образуването на тромби в разширените вени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови