Отказаха трансплантация на неваксиниран в САЩ

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2022 в 09:03 980 0

Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, основният аргумент е, че не е ваксиниран срещу COVID-19, предаде Би Би Си.

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра нужда от ново сърце, но болницата в Бостън го е премахнала от списъка си, заяви бащата на пациента Дейвид.

Той уточни, че ваксината срещу COVID-19 е срещу „основните принципи на сина му и той не вярва в нея“.

Болницата пък обяви, че следва своята политика. В становище пред Би Би Си здравното заведение посочи, че „с оглед на недостига на органи правим всичко възможно да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган има най-голям шанс за оцеляване".

Говорител на болницата заяви, че тя изисква „ваксината срещу COVID-19 и начинът на живот на кандидатите за трансплантация да създадат най-добрия шанс за успешна операция и да оптимизират оцеляването на пациента след трансплантация с оглед на факта, че тяхната имунна система е сериозно подтисната“.

Внимателно подбраните думи в становището на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решението да се откаже трансплантация на неваксинирания пациент, но подробности не се коментират поради съображение за конфиденциалност, съобщава Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови