Още 20 млн. лв. за заплати в здравеопазването и за лечебни заведения одобри правителството

OFFNews Последна промяна на 05 август 2020 в 13:07 1281 0

Снимка Министерски съвет

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер на 10 526 600 лв. за увеличаване възнагражденията на персонала на администрации към министъра на здравеопазването, натоварени с дейности по овладяване на пандемията и включително за служители на първа линия, съобщиха оп правителствения пресцентър.

С друго правителствено постановление по бюджета на ведомството се одобряват допълнителни 9 600 000 лв. Средствата ще бъдат предоставени на държавни и общински болници, на болници с държавно и/или общинско участие за поддържане на готовността на инфекциозните отделения. 

При необходимост средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни болести, за извършване на медицинска дейност за периода на обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка.

С постановлението лечебните заведения ще получат увеличение на субсидията за извършените дейности, за да са в състояние да осигурят равнопоставен достъп до медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови