Над 100 хиляди души са починали от свръхдоза в САЩ за година

OFFNews 15 юни 2023 в 08:15 883 2

наркотици

Снимка Pixabay

Доклад на Центровете за контрол и профилактика в САЩ

Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в САЩ за една година, предаде Ройтерс, като се позова на властите, предаде БТА.

Данните, оповестени вчера от федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията, се отнасят за 12-те месеца до януари включително.

Смъртните случаи са с 0,7 процента повече в сравнение с предходния годишен период, когато са били близо 108 хиляди.

Този ръст бе регистриран, въпреки предприетите от администрацията на президента Джо Байдън мерки за борба с проблема с наркотиците и свръхдозите, отбелязва Ройтерс. Миналия месец тя наложи санкции на 17 души и компании в Китай и Мексико, обвинени в пласиране на фентанил на американския пазар.

Смъртните случаи от свръхдоза наркотик в САЩ за една година надхвърлиха за първи път 100 хиляди през 2021 г., когато пандемията от ковид разтърси здравната система и увеличи броя на хората с психически проблеми.

Проблемът бе изострен от масовото разпространение на смъртоносни наркотици като фентанила, който е 50 пъти по-силен от хероина и все по-често бива смесван с други видове дрога, посочва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

2

Bad Horse

15.06 2023 в 10:28

Електоратът на рижия клоун са родителите на младежите които умират от това китайско оръжие за масово поразяване. Затова ще гласуват за Тръмп - защото единствен от кандидатите има някакъв (недостатъчен!) план за справяне с това бедствие. Останалите не коментират, все едно нищо не се случва.

Колкото до жертвите - това са предимно млади хора или бездомни, маргинализирани и т.н. в периферията на обществото хора. Тоест, тези които взимат наркотици. Но фентанила е радикално нов, супер евтин, супер пристрастяващ и малка грешка в дозирането убива. Дълга тема... огромен и реален проблем за Америка. Като провалите на финансовата система и образованието, емиграцията... За тях се тревожат избирателите на Тръмп.

Левите избиратели се тревожат за фантасмагории като ГлУПалното Затопляне, разни -фобии и -изми.

Въпросът е къде ще се насочат избирателите в средата. Те решават изборите винаги. Още не е ясно.

-1650

1

ob1

15.06 2023 в 09:35

Електоратът на рижия клоун се топи...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки