Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Москов отрече да има дефицит в Здравната каса

OFFNews 25 септември 2015 в 14:57 2573 0

Снимка БГНЕС

В Здравната каса няма дефицит. Към края на август НЗОК е изхарчила 68% от бюджета си. Това заяви здравния министър Петър Москов.

Изявлението на министъра идва, след като на последното заседание на Надзорния съвет на Касата представителите на държавата в Надзора обявиха, че се оформя дефицит от около 100 млн. лева. Пациентските организации пък предвидиха дори по-голям недостиг на средства в бюджета на институцията.

„Кой ви каза, че Касата има дефицит? Касата в момента, на края на осми месец, е на 68% изпълнение на бюджета. Ако има други много ценни въпроси във връзка с това как някой разбойник обяснява къде има дефицит, то тези дефицити ще спрат и  ще бъдат насочени там, където българските пациенти имат нужда от тях“, коментира Москов пред журналисти по време на откриването на нов линеен ускорител в болница „Св. Иван Рилски“.

Тези дефицити ще спрат и ще бъдат насочени там, където българските пациенти имат нужда от тях за такава апаратура, която има модерно, качествено и бързо лечение, каза още той.

На откриването на новия линеен ускорител присъства и премиерът Бойко Борисов.

Премиерът подчерта, че е оправдано дори да се дадат допълнително пари, за да няма опашки от онкоболни, които да чакат за лечение.

Само преди няколко седмици във Велико Търново, Плевен, Варна, Пловдив са били внесени средства за апаратура от над 220 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!