Медиците в Карлово оттеглиха оставките си

OFFNews 11 май 2020 в 18:33 2415 1

Медиците от Карлово оттеглиха оставките си след двучасова среща между областния управител на Пловдив Дани Каназирева, директора на общинската МБАЛ „Д-р Кирил Попов“, представители на РЗИ Пловдив и лекарите. Поводът за оставките на медиците бе откриването на приемен кабинет, който не е обезпечен с финансиране и необходимия персонал, предаде БГНЕС.

От днес в общинската болница в Карлово трябваше да заработи приемен кабинет, открит миналата седмица, но това не се случи заради оставките на лекарите и сестрите, които са недоволни от липсата на достатъчен персонал.

"Решихме, че ще оттеглим оставките в името на това, че трябва да се договорим между Спешна помощ и болницата по какъв начин да ги уредим тези спорни въпроси. До този момент нито един пациент не е бил оставен в Спешна помощ без консултация от лекар", каза д-р Дориана Маринова.

Договорката след срещата е до 10 дни да се изготви споразумение между Спешна помощ и лечебното заведение, което да изглади спорните въпроси.

"Тепърва ще се говори как ще бъде извършвано консултирането и хоспитализацията. Дали чрез този нарочно създаден кабинет или чрез кабинетите в отделенията", казаи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

По информация на директора на Спешна помощ Пловдив д-р Иван Стойнов има нужда от лекари, но докато се намерят, ако се наложи, ще се направи реорганизация.

Д-р Стойнов обясни, че по щат трябва да има 6 лекари и 6 фелдшери. В момента има 7 фелдшери и 3 лекари.

Лекарите от карловската болница са категорични, че не са в състояние да покрият работата в кабинета. Той беше открит миналата седмица след изрична препоръка на областният управител Дани Каназирева. Той е за пациенти без симптоми на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

12.05 2020 в 02:27

Аман от тъпотии.
"Оставка" може да подаде лице на изборна длъжност. Човек на трудов договор може да напусне. Все едно дали е лекар, или санитарка.

Да, държавата има съвършенно недопустимо отношение към медицината. Но част от медиците, имат също толкова недопустимо отношение и към държавата, и към пациентите.