Медицинският университет в Плевен приема документи за магистърските специалности

OFFNews 13 юни 2022 в 11:52 1512 0

Снимка МУ Плевен, Фейсбук

Медицинският университет (МУ) в Плевен от днес приема документи на кандидати за студенти за магистърските специалности. Висшето училище организира целогодишна кандидатстудентска кампания, както за български, така и за чуждестранни студенти, предаде БТА.

Зрелостниците, които кандидатстват, за да се подготвят за магистри в изключително търсените специалности „Медицина“ и „Фармация“, имат шанс да подадат документи за кандидатстване до 29 юни 2022 г. Датата за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия е 5 юли.

Изпитът по двете дисциплини е в един ден за улеснение на кандидатите. На сайта на Медицински университет - Плевен в раздел "Прием 2022" кандидат-студентите могат да намерят пълна информация.

Както БТА вече съобщи Медицинският университет (МУ) в Плевен ще въведе обучение по две нови специалности – "Телемедицина" и "Авиационен парамедик" по хибридни програми с Висше училище за телекомуникации и пощи (ВУТП) и Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" – Долна Митрополия. Меморандуми за сътрудничество с цел разработване на интердисциплинарни хибридни учебни програми са подписани и с Технически университет – Габрово и Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий".

Най-високата стратегическа цел, която стои пред ръководството на МУ-Плевен е разкриване на Факултет по ветеринарна медицина. МУ-Плевен има рекорден брой кандидат-студенти от 2010 г. насам – 874 зрелостници за специалностите "Медицина" и "Фармация". Висшето училище е предпочитано място за обучение и за висок брой чуждестранни студенти – 712 кандидати от 80 държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови