Мъж почина пред Спешна помощ в Самоков

Медикът, който е бил на смяна, е трябвало да придружи друг тежкоболен до София

OFFNews 23 септември 2022 в 09:53 1512 1

линейка

Снимка Министерство на здравеопазването

Филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците, коментираха от ЦСМП

Мъж почина пред Спешна помощ в Самоков. На видеоклип, заснет от близките на починалия, се вижда как той лежи в безпомощно състояние на задната седалка на автомобил, докато чака да се появи лекар, съобщи Нова телевизия.

Оказва се, че медикът, който е бил на смяна, е трябвало да придружи друг спешен пациент с линейка до София. На място е била само медицинската сестра.

„Чичо ми имаше бъбречна недостатъчност. Той получи пристъп. Пристигнахме в Спешна помощ и излезе някаква жена, която ни каза, че няма доктор”, разказва Петър Илиев, който е племенник на починалия.

По думите му болният е чакал повече от 30 минути, не е получил помощ и е починал. „Впоследствие дойде лекар от отделението”, твърди племенникът.

Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София Катя Сунгарска съобщи, в този момент реанимационен екип от Самоков е пътувал към София с пациент, който е бил в много тежко състояние. 

"Филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците. Работното място на спешните екипи е в линейките и те това работят и това правят”, подчерта тя.

Според нея лекари от болницата са реагирали в рамките на 6-7 минути, а не след половин час, както твърдят близките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

1

Човека

23.09 2022 в 11:34

Хората знаят много добре, че няма да бъде осъден и наказан медицински работник (със затвор - както си му е реда) за грешка и произвол, тъй като други доктори трябва да докажат вината му, а у нас гарван гарвано око не вади. Затова и ще си умират пред болниците, и ще продължават да ги бият.