Лекарят от катастрофиралата линейка: Пациентът беше с инфаркт, но можеше да бъде спасен

OFFNews 25 юли 2023 в 10:01 1039 0

линейка

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Катастрофиралата линейка край Сливен

"Пациентът, когото карахме беше с инфаркт, но в голям процент можеше да бъде спасен". Това каза по bTV д-р Димитър Димитров, лекарят от линейката, която удари лек автомобил във вторник в района на Нова Загора.

При катастрофата загинаха пациентът и шофьорът на колата. Шофьорът на линейката и 63-годишна жена, която е била в автомобила, са настанени в болница.

"Като човек след катастрофа" - така описа състоянието си медикът, който е с хематом на крака, рана на главата и най-малко 15 дни ще бъде извън строя.

Той разказа своята версия за случилото се.

Ние бяхме с включени сигнални светлини и сирени, но другите участници в движението много рядко са коректни. Пациентът беше с инфаркт, гледахме да се движим максимално бързо. Обслужваме и района на магистралата, а сме само две коли. Другата линейка возеше пациент със счупен крак и по тази причина бързахме. Мисля, че в голям процент пациентът, когото карахме, можеше да бъде спасен, сподели д-р Димитров.

Той уточни, че е бил отпред при шофьора на линейката, но болният е бил включен на монитор и състоянието му се е следило непрекъснато. "Ако бях при него, сега нямаше да водим този разговор", коментира лекарят.

По думите му линейката се е движила със скорост 100-110 км/ч, а шофьорът на лекия автомобил се е пристроил рязко вляво, без да провери има ли зад него кола.

Имаше много коли, но той не ни осигури път. Това се случва често, пълна липса на толерантност. Двете линейки обслужват над 30 села, както и участъците от магистралата Нова Загора - Стара Загора и Нова Загора - Ямбол.

"Изобщо не можем да спазим тези 8 минути, които се изискват за реакция. Хора няма. Министърът правилно реши да се приравни труда ни към първа категория, каза още д-р Димитър Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!