Клиниката по неврохирургия в Пирогов получи апарат за интубация

OFFNews Последна промяна на 15 април 2021 в 17:10 433 0

Интубационен бронхоскоп получи Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“  от фондация „Продължи доброто“, съобщиха от лечебното заведение.

Апаратът се използва за цялото бронхиално дърво, синусите и трахеята, за поставяне на интубационни тръби, за аспирация на секрети от белия дроб, може да се взима тъканна биопсия, както и да се изваждат чужди тела.

«Клиниката по неврохирургия до момента не разполагаше с такъв апарат и се налагаше ползването на апаратурата от други отделения», обясни проф. Николай Габровски, началник на неврохирургията в УМБАЛСМ Пирогов.

„Този апарат поставя прецизността, на която държим, на друго ниво. Най-големият плюс е за пациентите, защото подобрява бързината, с която можем да реагираме и която спасява животи”, каза доктор Валерий Плачков, началник на отделението по „Анестезиология и интензивно лечение” и на четирите операционни зали в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

"Фондация «Продължи доброто» винаги се стреми да помага. Живеем в тежки времена на световна пандемия, но не бива да забравяме, че хората боледуват от различни болести и не е само COVID-19. Всеки ден някой има нужда от помощ. "Пирогов" е място, където се лекуват много хора с различни заболявания. Клиниката по неврохургия е една от най-добрите в страната. За всички нас е важно, те да разполагат с най-ново поколение медицинска апаратура, за да могат да лекуват максимално ефективно. Лекарската професия е дълг и чест, а ние хората трябва да сме отговорни и когато можем да помагаме", каза Нели Беширова, председател на фондацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови