Кацаров отличи лекар, ваксинирал публично децата си срещу COVID-19

OFFNews 15 септември 2021 в 13:21 1306 0

Снимка Николай Христов, Фейсбук

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров награди с грамота д-р Николай Христов. Отличието е за проявената от негова страна висока активност и професионален ангажимент при реализация на имунизационната кампания на България за ваксинация срещу COVID-19.

Д-р Христов придоби широка обществена популярност, след като публикува в най-използваната у нас социална мрежа снимки от ваксинацията на децата си. Той е особено активен в социалните мрежи по темата за ваксините срещу COVID-19, като предоставя актуални данни, свързани с пандемията и дава информация от професионалния си опит.

Варненският лекар публикува снимки и написа кратък коментар за имунизациите на децата си:

"Това красиво и умно изделие на първата снимка е дъщеря ми Зорница, която е на 16 години. На снимката е изобразено как и се поставя втората доза от ваксината на Пфайзер. Грозният, зъл и страшен лекар, който се вижда да извършва манипулацията съм аз. Не по-малко качественото изделие на втората снимка е синът ми Станислав, който е на 12 години. Упражнението и извършителят са същите, само че става дума за първа игла. Както е видно, бидейки истински мъж, младият господин беше леко притеснен в началото, но си тръгна от кабинета с усмивка на уста. Това е всичко, което имам да кажа по въпроса за ваксинацията срещу КОВИД като цяло и тази на децата над 12 години в частност. Благодаря."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!