Фейсбук взема мерки срещу рекламирането на 'чудотворни' лекарства

OFFNews 04 юли 2019 в 11:45 2642 0

Снимка Facebook

Фейсбук предприема мерки срещу разпространяването на заблуждаваща информация за „чудотворни“ лекарства.

От компанията съобщават, че са направени нововъведения, които ограничават публикациите за продукти с преувеличено или сензационно действие върху здравето. Към тези публикации се отнасят постове за „чудотворни лекарства“ и други стоки и услуги, свързани с недостоверна информация, като някои широкорекламирани таблетки за отслабване например.

През последните месеци натискът върху социалната платформа за премахване на фалшивите новини, дезинформацията, разпространяването на неверни твърдения и заблуди, чувствително се увеличи. Подобни претенции към социалните мрежи се появяват в много медии, съобщава Ройтерс. По-рано "Уолстрийт джърнал" писа, че фейсбук и Ютюб са пълни с вредна за здравето информация.

„Ние знаем, че хората не обичат сензационните публикации и че съдържание, което е откровен спам и заблуждава, е вредно за обществото ни“, заяви продуктовият мениджър на Фейсбук Травис Йех.

„Иновациите не бива да оказват голямо влияние върху обикновените потребители“, се казва още в съобщението на компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови