Два класа в Шумен и Хасково са под карантина заради COVID-19

OFFNews 18 септември 2020 в 18:20 2425 0

Два класа в Шумен и Хасково, както и група в детска градина в Монтана, са поставени под карантина заради COVID-19. 

Ученик от 6 клас в ОУ "Любен Каравелов" в Хасково е с коронавирус. Момчето днес не е било на училище, тъй като баща му вчера е дал положителен тест. Днес пробата на детето и на майката също са положителни.

Целият клас минава под 14-дневна карантина. От РЗИ вече изготвят предписанията, които тази вечер ще бъдат връчени на родителите.

Клас в Начално училище "Княз Борис I" - Шумен също е поставен под карантина, след като класният им ръководител е дал положителна проба за коронавирус. 

Учителят сам си е направил теста, защото негови близки са били с положителен резултат. Преподавателят е уведомил директорът на училището, а той - Здравната инспекция.

Други преподаватели и ученици няма да бъдат поставяни под карантина или пък тествани за COVID-19, защото учителят е имал кратък контакт само в първия учебен ден. Засега децата нямат признаци на заболяване.

Четвъртокласниците продължават обучението си в понеделник, но онлайн. 

Група в детска градина №6 "Слънце" в Монтана също минава под карантина, след като дете даде положителна проба за COVID-19. 

Контактните деца са 10. На всичките деца, както и на останалите контактни лица са направени PCR тестове. Резултатите се очакват утре. 

Майката на детето е била заразена с коронавирус и самa е направила тест на детето си, който се оказал положителен. В детската градина е направена пълна дезинфекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови