Директорът на Педиатрията: Няма напускащи медицински сестри в болницата

OFFNews 09 ноември 2022 в 17:40 1655 0

Благомир Здравков

Снимка СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

д-р Благомир Здравков, директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Няма напускащи медицински сестри в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“. Това каза за БТА д-р Благомир Здравков, директор на лечебното заведение.

Коментарът на д-р Здравков е по повод появила се информация в социалните мрежи и в медии, че има напускащи и отделението, в което се лекуват деца, болни от диабет, ще остане без медицински сестри.

Напускат двама лекарски асистенти, уточни д-р Здравков и допълни, че те са поискали да им се осигурят места за специализация, които са били осигурени.

Никой от тях, нито писмено, нито устно е заявил, че иска повишаване на заплатите, каза още той. Медицинските сестри в болницата получават заплати, по-високи от заложените в Колективния трудов договор, увери още д-р Здравков.

По рано днес Елисавета Котова, председател на Националната асоциация на деца с диабет, обяви, че три медицински сестри напускат отделението по диабет на Педиатрията. Тя призова родителите на деца с това заболяване да протестират пред лечебното заведение на 14 ноември - Световния ден за борба с диабета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!