България влиза в оранжевата зона до понеделник, засилват контрола в дискотеките

OFFNews 04 август 2021 в 09:25 3018 0

До понеделник най-късно страната ни влиза в оранжевата зона по разпространение на коронавируса заради нарастването на случаите.

Това обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров по бТВ. По думите му ще се засили контролът по спазване на мерките на закрито, а по-драстично затягане ще има, когато влезем в червената зона. 

Проверките ще се засилят в дискотеките в курортите, там впечатленията са, че не се спазват никакви мерки, обясни д-р Петров. 

Той добави, че ще бъде увеличен и контролът по границите, заради многото преминаващи транзит през страната ни. "Главно гастарбайтерите, които се връщат и спират по няколко пъти, докато стигнат до границите. Има и струпване по границите, така че втората насока за проверките е по тези трасета, както и местата за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене", посочи д-р Димитров.

"Не може в едно заведение да се води, че имат 200 места, а вътре да има 2000 души. Заведения на открито, където има струпване на хора, също вероятно ще бъдат ограничавани, посочи зам.-министърът и подчерта, че плажовете не са такъв проблем. 

Според плана за справяне с епидемията оранжевата зона е при 14-дневна заболеваемост от 100 до 200 на 100 000 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !