41 проекта с отличие в конкурса ''Посланици на здравето''

Със събитието Министерството на здравеопазването поставя началото на инициативата „Седмица на добрата новина“

OFFNews 08 декември 2023 в 16:31 838 0

конкурс

Снимка Министерство на здравеопазването

Конкурс "Посланици на здравето"

Проектите на 41 деца бяха отличени в конкурса „Посланици на здравето”, който се организира вече 15 години от Министерството на здравеопазването с партньорството на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на културата и Националния център по обществено здраве и анализи, както и със съдействието на Офиса на Световната здравна организация в България и Българския младежки Червен кръст.

През 2023 г. към партньорите на инициативата се присъедини и Държавната агенция за закрила на детето.

Инициативата „Посланици на здравето” поощрява творчеството на учениците от 1 до 12 клас. Тази година в България имаме над 3800 „посланици на здравето”, които създадоха и реализираха 41 проекта под ръководството на 360 учители.

За мен е изключително удоволствие да съм тук и да виждам толкова много усмихнати лица. Формирането на човешката личност е подвластно на добре позната мъдрост за хармонията между тялото и духа. Съвременният еквивалент на тази мъдрост е общата ни грижа за здравето и интелектуалното израстване на подрастващите. В България расте амбициозно поколение, но от нас – възрастните, зависи как ще насърчим децата и учениците да водят здравословен и пълноценен начин на живот, заяви министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, който поздрави учениците и учителите.

В церемонията по тържественото награждаване освен министър Хинков участие взеха заместник-здравните министри проф. Илко Гетов и доц. Михаил Околийски, заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, началникът на кабинета на министъра на младежта и спорта Таня Павлова, директорът на Дирекция „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“ в МЗ Илия Тасев, директорът на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ в Министерството на културата Елиянка Михайлова, директорът на Дирекция „Политики и програми за детето“ в Държавната агенция за закрила на детето г-жа Милена Дянкова и представителят на дирекция Български младежки Червен кръст и член на Експертната комисия за оценяване на проекти в Конкурса Петър Цинцарски.

С тържественото награждаване на участниците в конкурса „Посланици на здравето”, Министерството на здравеопазването постави началото на инициативата „Седмица на добрата новина“. От понеделник – 11 декември до петък – 15 декември, министър Хинков ще провежда срещи с българи, превърнали се в посланици на добрите дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика