40 двойки близнаци и едни тризнаци са родени през 2021 г. в Първа АГ болница в столицата

OFFNews 21 януари 2022 в 11:51 909 0

Снимка Първа САГБАЛ „Света София“

40 двойки близнаци и едни тризнаци са родени в Първа АГ болница "Св. София"  в столицата през 2021 г. Днес, на Бабинден, от 7 до 10,30 сутринта там проплакаха 5 бебета – едно момиченце и 4 момченца. С традиционния ритуал „Измиване на ръце“ в болницата отбелязаха Деня на родилната помощ

 „Вълнуваме се при първата среща на майката с новороденото и правим всичко възможно, за да облекчим болката при раждането. Но зад тази емоция от раждането стои огромен труд – на лекари и на акушерки. Но когато чуеш бебешкото гласче, забравяш и за умора, забравяш и за напрежение“, споделя Теодора Маркова, старша акушерка.

Според колежката ѝ Миглена Георгиева, нейната професия е голяма привилегия.

„ И не съм съжалила нито за миг за избора си. Само ние, акушерките, знаем каква магия се случва когато поемеш новороденото бебе в ръцете си и когато преживяваш емоцията на щастие заедно с майката. Но и никак не е лесно, защото трябва да се научиш да даваш повече от себе си. Или си в тази професия и се раздаваш с цялото си сърце, или акушерството изобщо не е за теб“, допълва Миглена Георгиева.

Първа САГБАЛ „Света София“ е от изключително голямо значение за главната акушерка на лечебното заведение Мая Бонева.

„С огромен сантимент съм към една от най-престижните болници в София, аз съм родена в нея и имам честта да работя в нея с един прекрасен екип“, посочи тя. Мая Бонева пожела здраве на колегите си, които срещат множество предизвикателства в условията на пандемията от коронавирус. „И никога да не угасва тази искрица, която поддържа любовта към професията, любовта към живота“, каза още Мая Бонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови