20 компютъра получиха спешните центрове в Бургас и Благоевград

OFFNews 02 септември 2020 в 17:06 1330 0

Снимка Министерство на здравеопазването

Двадесет нови компютърни конфигурации получиха филиали на центровете за спешна медицинска помощ в Бургас и Благоевград. Техниката е закупена по линия на проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния” (ПУЛСС), съобщиха от здравното министерство.

Днес в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ бяха доставени и компютри за филиали на спешните центрове във Варна и Габрово.

В изпълнение на ПУЛСС е предвидено всички 170 филиала към центровете за спешна медицинска помощ да бъдат оборудвани с нови компютърни конфигурации с инсталирана операционна система.

Стойността на поръчката е 197 880.00 лева с ДДС. В цената са включени доставката и гаранционното обслужване на техниката.

Доставките и инсталирането на техниката във филиалите на спешна помощ се извършват по график, като конфигурациите първоначално се доставят в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ.

Проект ПУЛСС се финансир от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Периодът на изпълнение на проекта е от 28.02.2017 г. до 30.09.2021 г., като бюджетът, с който разполага, възлиза на 7 000 000 лв.

Основната цел на проекта е подобряване на качеството на спешната медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал, съобщават от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!