Детокс със Спирулина

OFFNews 18 декември 2019 в 18:22 3092 0

Лятото определено е времето, когато повечето хора изпитват нуждата да изчистят организма си от вредните токсини. Има най-разнообразни начини това да се направи, но безспорно един от най-лесните и приятни, е консумацията на свежа Спирулина, като тази предлагана от Spirulina.bg и по специално програмата Имуностимулатор. Макар тялото ни да се детоксикира само, когато е нужно, никога не е излишно да засилим, този процес. Черният дроб, дебелото черво и бъбреците са трите решаващи органи, участващи в детоксикацията и прочистването на тялото ни.

Черният дроб, действа като филтър за предотвратяване на влизането на токсични вещества в кръвта ни. Тези токсини идват от храната, въздуха и изобщо от заобикалящата ни среда. В дебелото черво има бактерии, които произвеждат както здрави, така и нездравословни химикали. Всички бихме искали да поддържаме редовната работата на дебелото черво, тъй като основната му роля е да изхвърля токсичните химикали, преди да могат да навредят. Бъбреците, третите участници в детокса на едно тяло, непрекъснато филтрират кръвта и се отърват от токсините под формата на урина.

За да може детокс диетата да работи наистина, трябва да поддържате тези три ключови органа, като подхранвате тялото си с правилните хранителни вещества. Спирулината е едно от тези хранителни вещества, които са пълни с антиоксиданти. Тя помага на черния дроб при детоксикация и съдържа елементи, необходими за здрава имунна система и пълноценно функционираща нервна система. Това са само част от причините защо да изберете именно детокс със Спирулина. Извадихме в списък основните полезни свойства на супер храната:

• Известно е, че спирулина е алкализираща за организма, което засилва функцията на черния дроб и я прави незаменима съставка при детокс на тялото;

• В суперхраната има наличие и на хлорофил, който се използва за „детоксикация“ и помага за изхвърлянето на токсините, включително и на частиците тежки метали и всякакви други замърсители в кръвта;

• Спирулина често се редува с хлорела за детоксикация на тялото;

• Спирулина има високо съдържание на полезни съставки и витамини, примерно от група В: витамини В-1 (тиамин), В-2 (рибофлавин), В-3 (никотинамид), В-6 (пиридоксин), В-9 (фолиева киселина);

• Спирулина е с високо съдържание на други витамини и минерали, включително витамин Е, манган, цинк, мед, желязо и селен;

• Спирулина съдържа 8 mg калций на порция;

• В Спирулина има и гама линоленова киселина, която е основна мастна киселина. Единственото друго място, което се намира тази киселина, е в кърмата на майката. Има невероятни противовъзпалителни свойства, особено когато се приема с други добавки, като Омега-3;

• Спирулина е богата на протеини. Всъщност аминокиселините съставляват 62% от спирулина и осигуряват 4 грама;

• Спирулина притежава мощна антиоксидантна активност, по-специално фикоцианин и бета каротин - антиоксиданти, които могат да защитят клетките от увреждане;

• Високата концентрация на бионалично желязо я прави отличен избор по време на бременност или анемия.

Защо и как да приемаме Спирулина за детокс?

Както видяхме по-горе, Спирулина е отличен източник на витамини. Съдържа около 60% протеин и впечатляващи количества бета-каротин (който тялото след това се превръща във витамин А), витамин В12 и В комплекс, желязо, основни микроелементи в микроелемента и гама-линоленова киселина. Вегетарианските диети често включват Спирулина, защото съдържа всичките девет незаменими аминокиселини. 4,5 грама на ден спирулина за 6 седмици намалява кръвното налягане, повишава „добрия” холестерол (HDL) и намалява общия холестерол и „лошият” (LDL).

Спирулина най-често се приема под формата на таблетки или свежа. Ако е на прах, тогава може да се сложи в смути или просто да се разтвори във вода. Спирулина може да се сложи и в някое печиво или някакъв крем, може даже да стане част от закуската, заедно с авокадо и филийка черен хляб. Вариантите за нейната консумация са безброй.

Спирулина не трябва да се приема от хора, които имат автоимунно заболяване, защото може да влоши състоянието им.

Какви проучвания са правени за Спирулина?

Ползите днешно време се доказват, само след тестове и проучвания. Нека да разгледаме, тези, в които Спирулина е била главен участник. При шестмесечно проучване, при пациенти с алергичен ринит (възпаление на носните проходи) е установено, че спирулина довежда до забележимо подобрение в сравнение с плацебо тестовете, проведени паралелно.

Например, изследванията показват, че спирулината може да осигури степен на защита срещу раково заболяване, дори има известна превенция срещу рак на черния дроб при плъховете.

Други тестове показват, че суперхраната може да се използва за лечение на висок лош холестерол и даже на диабет от втори тип. Изследват се и твърденията, че спирулина може да забави развитието на ХИВ в СПИН. Хората, които редовно ядат водорасли в Чад, Корея и Япония, имат ниски нива на ХИВ / СПИН. Пациент, който е приемал 13 месеца добавки със Спирулина, отчита намаляване на конкретните клетки на имунната система (CD4 клетки). Тези клетки са индиктори на наличието на ХИВ, а също и на спада на количеството на вируса в тялото му.

Спирулина е прекрасен, здравословен метод за детокс. Нейните полезни свойства се знаят от години и хората, които я приемат са ги изпитали върху тях самите. Детоксирането, от друга страна е нещо, което е препоръчително да се прави поне веднъж сезонно, за да може тялото да функционира пълноценно и да посреща вирусите с пълните си защитни сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови