Разработваме общи туристически пакети с Турция за далечни пазари

OFFNews 22 януари 2015 в 20:24 1565 0

Представители на големи турски туроператори ще посетят България за работна бизнес среща с наши фирми, на която ще стартира разработването на съвместните туристически продукти за далечни пазари като Китай.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова след срещата си със зам.-министъра на културата и туризма на Турция Абдул Рахман Аладжъ и кмета на Истанбул Кадир Топбаш, които бяха гости на българския щанд на международното изложение “East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015”, провеждащо се в Истамбул.

По време на срещата е бил обсъден и засиленият интерес към България като туристическа дестинация след облекчаването на процедурите за издаване на визи, въведени със съдействието на Министерството на туризма.

„По предварителни данни е налице между 30 между 30 и 40% ръст на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година“, обяснява министър Ангелкова.

Министърът обясни, че турските оператори вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.

България участва в международното туристическо изложение “East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015” с информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор е Министерството на туризма.

На него са представни 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!