Quantcast

Антонио Бандерас, Салма Хайек и Силвестър Сталоун рекламират България (видео)

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2015 в 14:30 40532 14

Скрийншот от кадър от клипа.

Антонио Бандерас, Салма Хайек, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и Ейдриън Броуди са сред холивудските звезди, които ще рекламират България безплатно.

Продуценти и режисьори участват във видео, което рекламира страната ни като дестинация за кино туризъм.

"Новият рекламен клип на България изцяло променя начина, по който искаме да се говори за страната ни. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при представянето на клипа, предаде Агенция „Фокус”.

„Точно 10 месеца работим за изработването на този нов рекламен клип на България. Неговата подготовка изцяло променя начина, по който искаме да се говори за България и за първи път с името и лицето си в него застават пред камера и рекламират България много известни личности”, заяви министър Ангелкова.

Превръщането на България в кинодестинация ще донесе допълнителен ръст на туристите. По думите на министър Ангелкова този клип показва тясната връзка между туризма и киноиндустрията и за това колко много туристи се привличат, благодарение на киното.

Новият рекламен клип ще се излъчва като промоклип преди представянето на номинирания за "Оскар" за чуждоезичен филм - "Съдилището", който е българската кандидатура за "Оскар".

Ангелкова уточни, че министерството не е плащало никакви средства за клипа и именно затова е един от най-добрите примери за публично-частно партньорство:

„Може да си представите колко скъпо струва и колко е трудно да убедиш всички тези актьори и техните продуценти да рекламират България. Работим по този проект от края на ноември миналата година и днес можем да се похвалим с един напълно завършен продукт”, коментира министър Ангелкова.

Заедно с изпълнителния директор на “Ню Бояна филм” – Ярив Лернер, тя подписа споразумение за публично-частно партньорство, чрез което правата върху клипа се прехвърлят върху Министерство на туризма, така че от ведомството да могат да го излъчват навсякъде.

Ангелкова благодари на Ярив Лернер, с чиято помощ е заснето видеото, за усилията, които са положили заедно, за да осъществят клипа. „Той е един много добър пример за публично-частно партньорство, защото за него държавата не е похарчила нито 1 лев.

С господин Лернер се шегувахме, че всичко, което похарчихме бяха много усилия, много време, много преговори за това колко си заслужава тези хора да застанат с лицето и името си и да ни помогнат да популяризираме нашата страна”, коментира министър Ангелкова.

Лернер отбеляза, че е много развълнуван от това партньорство. „Харесва ни да снимаме филми в България. Когато в една страна пристигат световни знаменитости, това е едно много добра реклама за нея и много добър начин да се популяризира”, заяви той.

Работна група между министерствата на туризма и икономиката обсъждат възможностите за стимули за киноиндустрията у нас, каза още Николина Ангелкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2015 в 12:51

Добре са описали бедният, нещастен и озлобен БАЙ ГАНЬО.

12.10 2015 в 12:13

Рекламират студио за нискобюджетни екшъни, държавата само плаща.

12.10 2015 в 08:08

Сигурно са наляли доста пари в клипа за реклама и т.н. и не са им останали за да покажат малко от България през цялото време гледам картини само от София и тук таме от някъде другаде като е клип за България да бяхте показали малко и от България не само известни лица

12.10 2015 в 02:29

Хотелиер преди 1 час
Тази Ангелкова е малоумна, вече окончателно загуби руските туристи, не само, че не е включила дори един руски артист в клипа, но е изтъпанила напред Сталоун-Рамбо, който заедно с муджахидините избиваше руснаци. Клипът и е пълен с американски звезди, ама ние туристи оттам нямаме.

11.10 2015 в 21:59

Абе, уж нямало лоша реклама... Даже някои политици и кат' свине се напиват... Ама защо тая реклама е на български език??? Предназначена е за българи, които да дойдат в България ли?

11.10 2015 в 21:38

Бахмааму, ей, нЕма угодия....
На мене па ми харвсва, че тия всичките неслучайни хора говорят за България.
А пък вие си джапайте в лайната тука...
Може кат ги изсерете да легнете па да се отъркаляте в тях.
То свинята си е свиня при всякакви обществено-икономически формации.
Ама много свини бе, хора не останАха...

11.10 2015 в 19:15

Ей, пак се намериха "маанаджии". Не ви харесва рекламата със Салма Хайек,ама ако беше с Жерар Депардио, да козирувате от радост и умиление...

11.10 2015 в 18:49

Явно Stallone е искал най-много пари...

11.10 2015 в 18:12

Олеле, "Антонио Бандерас, Салма Хайек и Силвестър Сталоун рекламират България (видео)" че какво и рекламират на България, рекламират Ню имидж ?! Че каква България е това ?!
Ето ви малко от едни компетентни журналисти, а не глупости !

"Конфликти и интереси
"Ню имидж" купи киноцентъра за смешните 5 млн. евро и си върна 1 млн.
Дори си има зам.-министър, който е готов да работи без пари за компанията само и само държавата да не прати другиго в борда й..."

11.10 2015 в 16:29

Рекламират Нюбояна, каквото и да е това. Не се разбира, че е за туризъм и България.

За разлика от рекламите на всички други държави с успешен туристически бизнес.