Желяз Андреев: Не знам на какъв етап е делото ми в САЩ. За мен важно бе да остана тук

OFFNews 01 ноември 2018 в 09:18 1280 0

Нямаме информация какъв е статусът на делото в САЩ. За нас най-важното беше, че аз оставам тук.

Това обяви в сутрешния блок на bTV Желяз Андреев, след като стана вчера ясно, че САЩ са оттеглили искането си за неговата екстрадиция.
Андреев благодари на всички, ангажирани по нсговия слчуай. В последните месеци са водени тежки и сложни преговори в продължение на няколко месеца - от посещението на главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс у нас през май досега.

Желяз Андреев бе обвинен в нарушаване на ембаргото със Сирия заедно с още четирима българи, с които работели заедно в кол център. Благодарение на обществения натиск българските власти не го екстрадираха в САЩ.

Младият мъж е разбрал за щастливата развръзка в понеделник вечерта от хора от екипа на премиера. „Съобщиха ни, че САЩ официално са изпратили нота, с която заявяват, че оттеглят своето искане. Просто ни помолиха да изчакаме до сряда, докато мине официалното изявление”, каза той.

„Последно имахме среща през юни, на която ни бе пояснено, че предстоят тези няколкомесечни преговори и няма да има развитие по казуса, което да бъде общодостъпна информация за известно време”, каза приятелката на Желяз – Милена Здравкова.

„Казаха ни, че ние трябва да запазим спокойствие и да не предприемаме никакви юридически действия, тъй като казусът не е юридически. Ние с цената на много усилия останахме пасивни. Не предприемахме абсолютно никакви действия, не се интересувахме дори какво се случва”, допълни тя.

Той допълни, че от няколко месеца отново работи, но в друга сфера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови