Зетят на Стефан Янев искал да го набие с арматурно желязо, но станал "фал"

OFFNews 06 март 2018 в 13:01 9539 0

Зетят на Стефан Янев искал да го набие с арматурно желязо, но станало

Съдът потвърди постоянния арест на родителите, държали в пълна изолация трите си дъщери, предаде БНР.

По време на заседанието по мярката за неотклонение на семейството от столичния квартал "Люлин" съдът изгони Мария Велева след като тя на няколко пъти прекъсна съдебното определение, с което апелативните магистрати потвърждаваха постоянното задържане на двамата.

Велева е обвинена, че с мъжа си е убила възрастния си баща. Тя твърди, че не баща ѝ, а тя и семейството са били жертви. Тя нарече достойна постъпката на мъжа си, спрял по този начин 87-годишния Стефан Янев. Свилен Велев поиска от съда да пусне от ареста жена му, която по думите му не знаела за убийството. Мъжът проговори за фаталния 11 февруари, когато се смята, че се е случило то:

"Просто се сдърпахме и го ударих. Исках просто да го набия, ама стана фал. С арматурно желязо. Просто го извлачих на едно балконче... Първо ме обиди с думи, които сега не мога да ги кажа, и след това заплаши, че ще ми разпродаде децата. Точно това му бяха думите".

Софийският апелативен съд обаче не прие, че Мария Велева не е съпричастна към убийството, позовавайки се на свидетелски показания, които твърдят, включително такова и на дъщерята на задържаното семейство, че именно семейство Велеви психически и физически са тормозили възрастния мъж.

Определението е окончателно и в него Апелативният съд разкритикува остро институциите, допуснали въпреки сигналите, дългогодишно домашно насилие и пълна изолация на трите момичета.

Заседанието на съда протече при скандал. Магистратите бяха принудени да изгонят Мария Велева, след като тя на няколко пъти прекъсна определението, с което апелативните магистрати потвърдиха постоянното задържане на двамата.

Велева твърди, че не баща ѝ, а тя и семейството са били жертви. Тя нарече достойна постъпката на мъжа си, спрял по този начин 87-годишния Стефан Янев. След като го направи няколко пъти, докато съдът заседаваше, съдебният състав я изгони от залата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!