Затвор от 19 г. получи член на Гольовците за убийство при сбиване

OFFNews 19 февруари 2021 в 11:34 1435 0

Деветнадесет години затвор при строг режим на изтърпяване на първа инстанция получи член на известната фамилия Гольовците за убийство и опит да отнеме живота на друг човек. Фамилията живее в квартал "Изток" на Кюстендил и е известна със саморазправи при възникнали инциденти.

През нощта на 17 февруари 2019 г. криминално проявеният вуйчо на подсъдимия посетил няколко заведения в града, придружаван от компанията си. Около 6 ч. сутринта се отправили към кафе–аперитив „Иридиум“, където мъжът бил нежелан клиент заради проблемите, които създавал непрекъснато. 

В заведението имало много хора. Посетителят бил пиян и демонстрирал агресивно поведение. Отправял обиди към клиент и се наложило персоналът на кафенето да се намеси.

Племенникът му разбрал за случващото се, взел нож и тръгнал към кафенето.

Междувременно напрежението пред заведението ескалирало, наизлезли посетители. Имало размяна на удари. Пристигналият на място племенник се включил в конфликта, извадил наподобяващата пистолет газова запалка и я насочил към намиращ се наблизо свидетел. Сбиването продължило с гонка по улицата. Подсъдимият извадил ножа и намушкал един от опонентите си.

В този момент към мястото на разразилата се саморазправа приближил 33-годишен мъж. Обвиняемият замахнал с ножа към гърдите на човека и го намушкал, след което побягнал. Мъжът паднал безжизнен на земята, а пристигналите на място медици само установили смъртта му.

Обвиняемият бил последван от четирима мъже от заведението. В момента, в който единият от тях го настигнал, подсъдимият се обърнал и му нанесъл силен удар с ножа в гърдите. Нараняването предизвикало обилно кръвотечение на пострадалия.

Извършителят се укрил, като по пътя изхвърлил оръжието в двора на чужд имот, където то било намерено по-късно.

В това време спрямо другите представители на фамилията Гольовци била предприета саморазправа от опонентите им в конфликта.

Идването на органите на полицията на мястото пресякла по-нататъшната му ескалация на напрежението. Пострадалите били транспортирани в болницата.

Късно вечерта подсъдимият се предал доброволно.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!