Започва делото срещу прокурорския син Васил Михайлов

OFFNews 28 февруари 2023 в 07:34 1710 0

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Започва процесът срещу прокурорския син от Перник Васил Михайлов. 19-годишния младеж ще отговаря за осем престъпления.

Михайлов има обвинение за множество случаи на побой по хулигански подбуди.

Преди дни от прокуратурата обявиха, че Михайлов ще отговаря и за закана за побой. През май м.г. в Перник той е нападнал мъж, удрял го с юмруци и твърд предмет и му се е заканил с убийство. Инцидентът се е случил близо до детска площадка в миньорския град.за убийство срещу надзирател от Централния софийски затвор.

Младежът е преместен в Бобов дол, защото влизал в пререкания с други затворници и рисувал нацистки свастики в килията си.

Скандалът с неговите прояви започна миналото лято, след като семейство на пребит мъж се оплака публично. По-късно обаче се оказа, че жертвите на гнева на Васил са доста повече. Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши да оглави граждански протест, а преписката веднага бе препратена в София. Съдиите в районния съд в София пък си направиха масово отвод, за да не ги заподозрат в тенденциозност.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска бащата Бисер Михайлов да напусне съдебната система заради хулиганските прояви на сина си. Прокурорът напусна само ръководната си длъжност и стана редови магистрат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!