Повдигнаха още едно обвинение срещу прокурорския син от Перник - за заплаха и побой

OFFNews 22 февруари 2023 в 15:59 2910 1

Михайлов

Снимка БГНЕС

Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов ще бъде съден по още едно дело - за заплаха и побой, съобщи прокуратурата. През май м.г. в Перник той е нападнал мъж, удрял го с юмруци и твърд предмет и му се е заканил с убийство. Инцидентът се е случил близо до детска площадка в миньорския град.

Михайлов-младши вече е обвиняем по друго дело - за хулиганство, нанасяне на телесни повреди и закана с убийство. Той е в ареста от месеци.

В края на миналата година стана известно, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов отива на съд за осем престъпления. Обвинителният акт е внесен, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45-ма свидетели. Има изготвени и експертизи.

Скандалът с неговите прояви започна миналото лято, след като семейство на пребит мъж се оплака публично. По-късно обаче се оказа, че жертвите на гнева на Васил са доста повече. Пернишкият кмет Станислав Владимиров заплаши да оглави граждански протест, а преписката веднага бе препратена в София. Съдиите в районния съд в София пък си направиха масово отвод, за да не ги заподозрат в тенденциозност. 

Междувременно главният прокурор Иван Гешев поиска бащата Бисер Михайлов да напусне съдебната система заради хулиганските прояви на сина си. Прокурорът напусна само ръководната си длъжност и стана редови магистрат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

22.02 2023 в 16:05

Тоя не го ли пратиха вече в общи помещения да му се радват другите пандизчии? Време му е!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки