Задържаният за убийството на финландката французин остава за постоянно в ареста

Жената е удушена с кабел в апартамент под наем

OFFNews 12 май 2022 в 12:23 4130 0

Снимка Архив

Френският гражданин Т.Т., обвинен в умишлено убийство на финландката С. К., остава за постоянно в ареста, съобщиха от прокуратурата. 

Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Т. Т., съобщиха от прокуратурата. 

Разследването по случая се води в СДВР. Образувано е в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследването – освидетелстване на лице. 

Т. Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 май в апартамент в София умишлено е умъртвил С. К., като я удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства Т. Т. и С. К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 9 май обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Пред съда обвиняемият е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение. 

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови