Венци Боксьора остава под домашен арест

OFFNews 21 октомври 2021 в 13:54 1229 0

Венцислав Дамянов-Боксьора окончателно остава под домашен арест, реши Софийският градски съд, като така потвърди определението на районния съд, който остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка "задържане под стража".

СГС смята, че преценка за опасността от укриване или извършване на друго престъпление се прави спрямо конкретните обстоятелства. В случая, независимо от високата степен на обществена опасност на обвиняемия, спрямо него по друго производство се изпълнява мярка "домашен арест". Тя е обезпечена от органите на МВР и няма данни Дамянов да я е нарушил.

"Престоят му в рамките на жилището му изключва възможността той да се укрие или да извърши престъпление. Преценката на мярката за неотклонение не може да се основава на бъдещи несигурни събития, каквото би било евентуална отмяна или изменение на мярката по друго досъдебно производство", мотивира се съдът. 

Дамянов беше задържан на 27 септември след побой над управител на заведение и агресия срещу момиче в софийското село Световрачене. Тогава му бяха повдигнати обвинения за закана за убийство и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Прокуратурата образува още едно производство за побой над мъж. На 28 юли, докато разговарял с него и без видима причина, Боксьора го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а Венцислав Дамянов продължил да му нанася удари. Престъплението е извършено в присъствието на 9 лица, обявиха от държавното обвинение.

На 8 октомври министърът на вътрешните работи Бойко Рашков уволни началника на Второ РПУ заради случая с Венци Боксьора. Според Рашков насилието и хулиганството, заснети от местни жители в Световрачене, са били извършвани под чадъра на полицейски служители, като не е изключено те да включват и хора от ръководството на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови