Рашков уволни шефа на Второ РПУ в София

Мотивът: бездействие по случая с Венци Боксьора

OFFNews 08 октомври 2021 в 14:40 12649 1

Снимка БТА/Минко Чернев

Министърът на вътрешните работи уволни началника на Второ РПУ в София, съобщи БНР. Мотивът на Бойко Рашков е бездействие по случая с арестувания преди ден Венцислав Дамянов - Венци Боксьора. Дамянов има провинения за побой и тормоз над хора в села в околностите на столицата.

Според Рашков насилието и хулиганството - заснети от местни жители - са били извършвани под чадъра на полицейски служители, като не е изключено те да включват и хора от ръководството на МВР.

„Логично да се приеме, че подобни "типове" са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят българските граждани в тези три населени места - съвсем близки до града, даже като квартали в София, и никой да не предприеме каквито и да било действия“, каза той.

Бойко Рашков допълни, че ще има мерки и спрямо други служители на МВР, за които има данни, че са свързани със случая.

Няма как началник на Районно на толкова голяма територия да не е знаел, че в неговия район има подобни повтарящи се случаи, обясни уволнението вътрешният министър.

„Хората са подавали десетки жалби и молби. Сега ще помисля по отношение на някои от ръководния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи“, каза още той.

По-рано днес бившата съпруга на Дамянов - Анета Дамянова заяви, че малко Венци Боксьора е бил пуснат без гривна под домашен арест часове след ареста му, което е предизвикало страх и паника в жители на Световрачане.

"Не мога да толерирам такова поведение. Той е пуснат от СГС под домашен арест без гривна. Оставен е да се прибира сам. Когато е пуснат, са го попитали колко време му е необходимо да се прибере. Посочено е 3 часа, толкова отнема прибирането от София до Световрачене. Ако изпуснеш автобуса, дори повече”, казва тя пред Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови