Велико Желев излезе на свобода срещу гаранция от 20 000 лева и забрана да пътува в чужбина

OFFNews 08 март 2023 в 19:30 2222 1

Снимка БГНЕС

Велико Желев

Строителният предприемач Велико Желев напусна ареста срещу парична гаранция и забрана да напуска страната, докато трае разследването срещу него. До този обрат в казуса срещу собственика на „Хидрострой“ се стигна, след като прокурор от Софийската градска прокуратура реши да пусне Желев на свобода срещу парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Ден по-рано бизнесменът беше задържан с постановление на прокурор за 72 часа по обвинение в принуда, придружена с побой.

От държавното обвинение придружиха информацията за пускането на Велико Желев под гаранция с уточнението, че няма опасност той да се укрие.

Във вторник прокуратурата разпространи новината, че на 24 февруари в офиса на Желев на бул. "Цар Освободител" в София, с цел да набави за себе си и другиго имотна облага, е направил опит да принуди друг човек чрез сила. Нанесени са удари в областта на лицето и тялото, се казва в обвинението. Целта била Б. А. да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща стойност от 68 хил. лева. Нанесена е и лека телесна повреда, а деянието е извършено от повече от две лица.

„Темата за обвиненията да бъде оставена на терена на прокуратурата“, такъв беше коментарът в сряда пред журналисти на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Аз вчера помогнах на прокуратурата, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 млн. лв. авансово разплатени за един от лотовете на Автомагистрала „Хемус“. Ако прокуратурата направи необходимото, обедини всички материали, които Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е изработила и предала в прокуратурата, мисля, че тя е способна и има капацитета да формулира надлежните обвинения, които да издържат“, коментира Демерджиев.

Той посочи, че няма актуална информация за издирвани и други лица по този случай. Министър Демерджиев увери, че МВР ще продължи да си съдейства с държавното обвинение, включително и във връзка с предстоящите избори. До обяд в сряда се очакваше прокуратурата да поиска постоянен арест за задържания за 72 часа предприемач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

1

Того

09.03 2023 в 05:13

Предприемач ли? Долен измекяр. Каскетурата го прибра за да го скрие от Кьовеши, защото усетиха жегата от европейската прокуратура. Защото, ако този скапаняк пропее, горят Баце и Шиши. Сега каскетурата прибра доказателствата за кражбите от магистралите на сигурно място, а Кьовеши да ходи да копа асфалта. Толкова са прозрачни тъпите гащници от "Симеоново", че просто не е за вярване.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика