Вальо Топлото получи 7 г. затвор за пране на пари

OFFNews 04 август 2022 в 11:23 2353 0

Вальо Топлото

Снимка БГНЕС

Валентин Димитров

13-годишната сага на бившия директор на "Топлофикация" Валентин Димитров, по-известен като Вальо Топлото, е на път да приключи, след като днес Софийският градски съд го призна за виновен за пране на пари и му определи 7 г. затвор.

Според обвинението той присвоил 10 млн. лв. от дружеството, което е управлявал, и ги е прекарал през различни сделки.

Подсъдима в този процес беше и майка му Цеца Димитрова, но през 2011 г. тя почина. Тя бе обвинена за укрити 200 000 лв. данъци

Решението на СГС обаче не е окончателно и може да се обжалва на по-горна инстанция.

Повече от час съдията по делото Петя Крънчева чете присъдата, като изброи десетки сделки с акции, ценни книжка и облигации, извършени от Димитров в рамките на няколко години. 

Вальо Топлото вече има една присъда от 3 г. затвор за безстопанственост, които излежа. Пред Върховния касационен съд все още продължава делото срещу него за длъжностно присвояване. Той няма да отговаря по обвиненията за данъчни престъпления поради изтекла давност.

Съдебната сага на Валентин Димитров е от 2006 г., когато беше арестуван. След това срещу него започнаха четири дела – за валутни престъпления, за безстопанственост, за длъжностни престъпления и за пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews