Трима души са привлечени като обвиняеми за побоя на журналиста Слави Ангелов

Поръчителите се укриват в чужбина

OFFNews 24 април 2020 в 12:31 10321 0

Трима души са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави Ангелов, обяви главният прокурор Иван Гешев.

Те бяха задържани при спецакция в София в четвъртък. Арестувани вчера бяха и още четирима души.

„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест за три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев.

През почивните дни в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата.

Гешев обясни, че още на десетия ден след нападението е имало заподозрени за него. „Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е повдигане на обвинения, за да стигнем до осъдителни присъди”, разкри шефът на държавното обвинение.

„За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства", каза Иван Гешев.

Гешев призна, че има представа кои биха могли да бъдат, но не издаде повече подробности. Става въпрос за хора, които са обект на разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови