Трети опит за старт на делото срещу акушерката Емилия Ковачева

OFFNews Последна промяна на 18 април 2016 в 07:58 1404 2

Трети опит за старт на делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Състав на Софийския градски съд (СГС) днес ще направи трети опит да даде ход по същество на делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Днес се навършва точно една година от нощното дежурство, по време на което Ковачева преби почти до смърт 4-дневната тогава Никол, съобщава БНР.

Всички отлагания на делото досега бяха по искане на Ковачева и защатата ѝ. Адвокат Владислав Янев твърди, че тя е зле и не може да участва пълноценно в процеса. На миналото заседание съдия Владимир Астарджиев назначи съдебно - психиатрична експертиза, която трябва да установи душевното състояние на акушерката.

Адвокатът на подсъдимата твърди, че доказателствата срещу нея не са категорични и обвинява прокуратурата в предубеденост. От държавното обвинение пък твърдят, че защитникът нарочно бави делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 10:00

Тия се моткат цяла година и то при положение че го има заснето деянието и се знае със сигурност кой е извършителя. ВСС трябва да отговаря защо се бавят такива дела, ако има слабости в системата трябва да се отстранят за да не се бавят в бъдеще, ако някой умишлено бави делото трябва да се уволни, но така не може да продължава.

18.04 2016 в 09:48

Да проверим как върви нашата прогноза от 21 Декември.

Какавидков 21.12 2015
За 8 месеца, 200 работни дни 1600 работни часа, двама прокурори за 35 хиляди лева заплата плюс медицинските експертизи сумарно 50 хиляди лева, доказаха очевидното.
Това което в американската полиция би било доказазано за два дни и виновния вкаран в затвора за още два.
Все още ще има заседания на съда, прокурорския акт вероятно ще бъде върнат от съдебен състав от 5 човека с дневна ставка сумарно минимум 5 хиляди лева (съдии, охрана, секретарки, зала, отопление, транспорт, писане на заключения от съдиите в последствие на дни и прочие..)
Прогнозно заседанията ще са поне 5.
До тук сметката е 75 хиляди. И резултата нулев.
Ето това на практика е доенето на данъкоплатеца.