Отново отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева

OFFNews 17 март 2016 в 13:21 1834 0

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена за опит за убийство на бебето Никол в столичната болница "Софиямед", за втори път не успя да тръгне. Днес подсъдимата се оплака от здравословни проблеми и съдът отложи делото за 18-и април.

Миналият път делото се отложи, защото Ковачева и защитата ѝ искаха достъп до видеозаписите от дежурството на акушерката. Оказа се, че и днес не са успели да се запознаят с тях, но съдът отложи делото заради здравето на Ковачева и после разпореди психиатрична експертиза, която да установи дали тя може да участва пълноценно в процеса, припомня БНР.

По повод днешните обструкции на адвоката на Ковачева Владислав Янев, че медиите манипулират делото, че получава късно записите и доказателствата, и че не се обръща внимание на това, че клиентката му е болна, прокурор Николай Христов коментира, че адвокат Янев е като добре сложен учебник - научил си е урока и повтаря едно и също.

Едва ли не прокуратурата е виновна за съществуването на този процес, коментира Христов. Той се надява, че следващият път делото ще успее да тръгне по същество, а днес заподозря Ковачева и защитата ѝ, че нарочно го бавят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови