Тодор Славов остана единственият задържан за престрелката в Слънчев бряг

OFFNews - Бургас 11 юни 2016 в 17:17 14145 13

Снимка 24 часа

Тодор Славов на влизане в съда

Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Митьо Очите Александър Алексиев, остава с постоянна мярка „задържане под стража“, реши Бургаският окръжен съд.

Прокурорът по делото Ангел Ангелов уточни, че само Славов е задържан за престрелката в сряда в Слънчев бряг, при която един загина, а несебърският бос Митьо Очите бе тежко ранен. Първоначално бяха арестувани над 20 души.

Ангелов бе категоричен, че в тялото на убития е имало три куршума:

Много лица са стреляли, но от кои изстрели са причинени уврежданията и е настъпила смъртта тепърва ще установяваме. Към този момент е установено, че от изстрелите, които са произведени от обвиняемия, е настъпила смъртта“, каза прокурорът.

Според адвокатите, изстрелите са били повече и не може да се твърди категорично, че техният клиент е произвел фаталните.

Съдията по делото пък подчерта, че раните от куршуми в тялото на убития са били седем, а два от проектилите са именно от оръжието на Славов.

Според неговите адвокати, Тодор е действал при неизбежна самоотбрана. По думите им, случилото се в ресторанта “4 you” е било наказателна акция от страна на Димитър Желязков. Групата му се е събирала няколко часа, след това са минали „под строй“, „марширувайки“, през центъра на „Слънчев бряг“. Нахълтали в ресторанта въоръжени, с хладно и огнестрелно оръжие. Очите ударил с юмрук в лицето един от групата около шефа на заведението, след което започнала престрелката.

Тодор е защитил живота си, подчертаха адвокатите. Показателно, според тях, е че той сам е изчакал да дойдат полицаите, казал им е, че е въоръжен и се е предал. Пистолетът е законен, имал го от 7 – 8 години, досега не го е ползвал. Описаха го като скромен мъж, който живее с майка си в Стара Загора. Нямал криминално досие.

Самият Тодор Славов поиска по-лека мярка и каза, че в ареста се чувства застрашен. Днес той бе доведен в съда при засилени мерки за сигурност, а под горната му дреха имаше бронежилетка.

Все още не е готова балистичната експертиза, която да покаже кой е стрелял по Митьо Очите. Желязков остава в критично състояние, с опасност за живота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12098

4

ето пак

11.06 2016 в 18:06

Е чакай сега де, ако не знаете от чии куршуми е умрял, защо пуснахте другите от ареста?

Да бяха сложили на всички арестувани гаранция по 1,000,000 лева като в рокерската престрелка в Тексас, да си стоят там докато излезе балистичната експертиза