Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Според Панов - каките спряха да разговарят, но батковците започнаха да се срещат

OFFNews 25 април 2017 в 11:33 4272 1

Според Панов - каките спряха да разговарят, но батковците започнаха да се срещат

Каките спряха да си говорят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат. Това каза пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по повод срещата Цацаров-Дончев. Панов е един от шестимата членове на ВСС, които поискаха проверка на обстоятелствата около срещата и участието на главния прокурор Сотир Цацаров в нея. 

Панов е категоричен, че ВСС трябва да направи проверка по случая. 

"Има няколко безспорни факта. Първият е, че има среща между двама бизнесмени и главния прокурор. Вторият – инициативата е на единия бизнесмен в неговия офис. Трети факт – случва се в момент, когато се провеждат избори – седмица преди края на кампанията, а единият бизнесмен инициатор е член на изпълнително бюро на политическа партия", коментира Панов. Според него единствената адекватна реакция до момента била на лидера на БСП Корнелия Нинова, но това било политическа реакция. 

"Мълчанието на агнетата не трябва да се случва във ВСС", каза Панов.

Той не се нае да прогнозира какво ще реши ВСС по случая, но е наложително главният прокурор Сотир Цацаров да бъде изслушан и да каже гледната си точка за това какво точно се е случило и кой кого за какво е натискал. Той припомни факта, че 11 души от ВСС, сред които и Сотир Цацаров, искаха обяснения от Калин Калпакчиев за снимки на негова среща с магистрати, бивш правосъден министър и представител на европейската комисия у нас.

"Да видим каква ще е реакцията сега", коментира Панов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови