Инвеститорът, излял бетон на Корал: Строим бунгала, имаме си ОВОС

Николаос Цитиридис Последна промяна на 13 април 2015 в 16:46 7049 13

Снимка OFFNews

"Бетонът, за който говорите, ще стане на бунгала, които има в къмпинга от 70-те години. Стоителството и конструкцията ще бъдат запазни", коментира пред OFFNews инвеститорът от ИФ “Фаворит” Стамо Стамов по повод сигнала за строителство на къмпинг "Юг".

По негови думи бетон на самия плаж няма, а строителството било на "30-ина метра от плажа".

Инвеститорът не се притеснява от сигналите на еколозите, тъй като неговият проект вече имал оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) от МРРБ и тя била издържана пред съда.

"Да си говорят каквото искат, има си ОВОС", завърши разговора Стамов.

Припомняме, че от сдружението “Да запазим Корал” сигнализираха, че едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие е залято с бетон в седмицата преди Великден.

Къмпинг “Юг”, който се намира в северната част на залива Корал, е обект на мащабен проект за изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв. км. От сдружението съобщават, че инвеститорът е ИФ “Фаворит” и има издадено разрешително от община Царево.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2015 в 10:21

1-во и най-важно! Не можеш да си имаш ОВОС (оценка НА въздействието върху околната среда) от МРРБ, а от Министерство на околната среда и водите или РИОСВ в зависимост в чии компетенции е!
2-ро! Вие журналистите престанете да гоните сано сензациите ами вземете малко да си проверявате и формациитте! Защото така поднесено е УЖАСНО несериозно!
3-то! На един инвеститор не му трябвасано ОВОС за да почне да строи! Айде вземете да научите най-сетне пътя на изваждане на документите за да разберете кой действително има или няма вина! Да не говорим колко често се случва да се лъже в подаването на документите за да избегнат необходимите процедури!
Образовайте се мили журналисти за да ни поднасяте вярната информация така само се излагате!
4-то! Факт е че може да има нарушение, но незнанието в нашата държава повече ще ни погуби от колкото един бетон! Има си начини да се проверява всичко! Просто виескъпи журналисти мн затъпяхте това е истината!

14.04 2015 в 10:43

@cocascola,
а после такива като теб трябва да се "въдворяват" да почистват ръчно с чукчета, длета и ломове "ДОБРОВОЛНО" язвите като прословутата "Перла" на "Краиш".
"Да ви видим" тогава какво ще пеете.

14.04 2015 в 10:29

Съгласен с Номер 1. Нека да си строят хората, да има бизнес - аз бих платил за почивка в тези къщи, това е важното. Бакпакърите имат достатъчно място в съседните ни държави където е пусто. Това е все едно някои да спори дали Санторини да е бял или син. Има процедура, обцалвайте ОВОС да ви видим

14.04 2015 в 10:04

Така ще е, докато им даваме ...

14.04 2015 в 09:13

ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!!! МУТРИ И ПЛЮНЧВЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ!!!!!!!!

13.04 2015 в 22:19

Акцизи и ДДС за бетон !? Високи приходи от богати туристи?!?!

Вервате ли, че е възможно !?

13.04 2015 в 20:51

В една нормална държава въпросът би бил само един-кой отива първи в затвора,този който е излял бетона или този който му е разрешил?

13.04 2015 в 20:13

Ето, отсвирил ви е талантливия менажер -- той си е платил каквото трябва, взел си е разрешението, копа си и ще си изкарва кинти.

Вие осигурихте и климата, в който всичко става с малко пари на ръка, и политиците и чиновниците, които го осъществяват, па сега плачете.

Селяви, като не може да си оправите собствената ддържава, пътувайте до Гърция и обяснявайте колко е гот там.

13.04 2015 в 19:56

Да ПОЧИВАТ НА БЕТОН

дупетатите и менистрите.

Аз отивам да ПОЧИВАМ НА МОРЕ и там да оставям ДДС

най-вероятно в Гирция и по-малко вероятно Албания.

До Албанското море са 500км от Благоевград.

13.04 2015 в 19:25

Ми избрахме си демокрацията, избрахме си бетона (Б.Б. кво прави), избрахме си разрухата. Приятели, не разбирате ли, че трябва да вземем нещата в свои ръце по- яко, за да ни има и пребъде България?..