Съдия по делото срещу Цветанов си направи отвод

OFFNews 23 юни 2015 в 21:32 5084 4

Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов

Съдия Надежда Трифонова, която беше определена за съдия-докладчик по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в Софийския апелативен съд днес, си направи отвод.

Тримата апелативни съдии, които ще гледат делото срещу Цветанов, бяха определени пред медиите. За съдия-докладчик беше избрана Надежда Трифонова, за председател на съдебния състав беше определена Снежана Душкова, а за трети член на състава – Иван Стойчев.

Трифонова е посочила, че си прави отвод, защото е в близки родствени отношения със съдията, постановила присъда по частно наказателно дело, гледано в Пловдивския районен съд, страна, по което е бил Цветанов – а именно нейна сестра.

Както по време на процеса, така и след това са правени негативни коментари и безпочвени инсинуации за обективността при разглеждането на това дело, за безпристрастността на съда, неоснователно се внушава политическа намеса, посочва Трифонова.

Съмненията в безпристрастността на сестра й, ще дадат повод за съмнение и в нейната безпристрастност в друго дело срещу същия подсъдим, смята Трифонова.

Разпределянето на делото стана в рекордно кратки срокове – едва три дни, след като ВКС отмени 4-годишната присъда за Цветанов, издадена от по-долните инстанции.

С решението на ВКС делото срещу Цветанов по обвинението, че не е разрешил шест пъти използването на СРС срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров, се връща в апелативния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!