Съдът пусна от ареста Емили Тротинетката

OFFNews 11 май 2023 в 11:54 2454 0

Кадър от скандалния клип

Снимка Стопкадър

Кадър от скандалния клип

Пловдивският районен съд пусна под гаранция Даниел Йорданов, известен с псевдонима си Емили Тротинетката.

Днес Тротинетката направи втори - този път успешен - опит да излезе от ареста с мотив влошено здравословно състояние.

Даниел Йорданов се намира там от 5 април, след като бе арестуван заедно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца заради скандален клип, в който се гаврят с момче със специални потребности. В него се вижда как държат момчето вързано на каишка като куче и му подхвърлят предмети.

Тримата бяха обвинени в извършването на хулигански действия на публично място, задържани и впоследствие оставени за постоянно в ареста.

Гаранцията на Йорданов е 1500 лева, постанови съдът днес.

На делото пред втората инстанция Йорданов плачеше и твърдеше, че е направил два опита за самоубийство.

“Даниел не се чувства добре. Представила съм медицинска документация, която показва, че състоянието му не позволява да пребивава в ареста”, изтъкна адвокатката му Анелия Райчева пред съдебната зала, цитирана от "24 часа" и посочи като допълнителен довод за освобождаване чисто съдебно минало.

“Съжалявам, чувствам се виновна, промених се в ареста. Повече няма да се снимам в клипове и да припарвам до такива хора. Решила съм да запиша да уча "Икономика с география" в университета във Варна. Не съм престъпница. Никого не съм правила на никого лошо, аз не съм такава”, каза Емили пред магистратите, увери, че си е взела поука и помоли да бъде освободена.  “В ареста не се чувствам добре, постоянно депресии, мисля за самоубийство. Ако нямаше хора, които ме чакат навън, можеше да не съм сред вас”, посочи тя.

Прокурорът Веско Ириков прецени молбата като неоснователна и каза, че за месеца на задържането не са били събрани доказателства, които са разколебаят мотивите за определянето на най-тежката мярка - постоянно задържане.

"Относно представените аргументи за психичното състояние на Йорданов, намирам същите за ирелевантни. Особеностите на половото самоопределяне на Йорданов нямат нищо общо с престъплението, за което е обвинен”, обясни прокурор Ириков.

Съдия Васил Тасев изслуша страните и прецени, че няма реална опасност Емили да се укрие или да извърши ново престъпление и определи размера на гаранцията.

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови