Съдът отказа издаване на европейска заповед за арест за Петьо Еврото

OFFNews 04 януари 2024 в 17:44 5243 1

Петьо Еврото

Снимка Архив

Петьо Петров-Петьо Еврото

Съдът отказа окончателно на прокуратурата издаване на европейска заповед за арест на бившия следовател Петьо Петров-Петьо Еврото. Според апелативните съдии не може да се направи обосновано предложение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Бившият следовател е обвинен за длъжностно присвояване по делото "Осемте джуджета". До края на миналата година срещу Петров имаше издадена такава заповед, но само от прокуратурата. След влезли в сила законови промени този акт вече се издава от съда по искане на държавното обвинение. Така се стигна до процедурата, която приключва с решението на съда днес, съобщи БТА.

С решението си апелативният съд потвърди определеното от градския съд от миналата година.

Днешният акт на съда не спира хода на разследването.

През ноември м.г. стана ясно, че се очаква в началото на 2024 г. делото "Осемте джуджета" да влезе в съда. Обвиняеми по него са Петьо Петров-Еврото, бившата му съпруга Любена Павлова и бившият спецпрокурор Дилян Деянов.

Обвиненията им са свързани с обсебване на златни монети, които са иззети като веществени доказателства по дело срещу бизнесмена Явор Златанов.

Петьо Петров изчезна в края на май 2023 г. В края на август с. г. в медиите се появиха твърдения, че Еврото е мъртъв. От вътрешното и външното министерство така и не потвърдиха дали това е така, но бюлетината за издирването му продължаваше да стои на сайта на Интерпол. Впоследствие от МВнР само уточниха, че не е бил в Дубай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

04.01 2024 в 22:57

Как да се сложат на правилните места хора като Борселино и Фалконе, трябва да е въпрос номер 1 след реформите в Конституцията. Вижте какви ги вършат и съдиите в Стара Загора по случая с измъчваното момиче. 11 отвода...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика