Quantcast

Прокуратурата в Ямбол обвини бившия легионер Пачелиев за убийството в Орешник

OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2019 в 19:21 2636 0

Снимка БНР

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини бившия легионер Иван Пачелиев за убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник, съобщава БНР.

37-годишният Пачелиев е обвинен в умишлено убийство на 72-годишния Димитър Факирев. Събрани са достатъчно доказателства за повдигане на обвинението, въпреки отказа на заподозрения да съдейства на следствието, посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

На Иван Пачелиев е повдигнато обвинение по чл. 116 за причинена смърт на медицинско лице при и по повод изпълнение на служебните му задължения, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Наказанието за това престъпление е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор ли доживотен затвор без замяна.

Жертвата многократно е прободена с хладно оръжие, но засега мотивите за убийството остават неясни, очакват се и резултатите от назначените експертизи.

Мярката на Пачелиев е удължена на 72 часа, като предстои да бъде поискана постоянна мярка за задържане.

По-рано окръжният прокурор Дойчев обясни:

„На базата на събраните доказателства може да направим основателно предположение, че извършител на престъплението към момента е Иван Пачелиев. Затова и ще му бъде повдигнато обвинение за убийство на медицинско лице по повод изпълнение на неговите задължения, тъй като може да заключим с оглед мястото, където е извършено убийството, че това е било именно по повод изпълнение на неговите задължения“.

Директорът на РДВР в Хасково Ангел Цанков добави:

„Продължава издирването на още свидетели, продължава издирването на още доказателства. Престъплението е извършено с хладно оръжие. Има няколко прободни рани, на база на които е настъпила смъртта“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !