Прокуратурата ще разпитва Борисов за 'наркотрафикантите в парламента'

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2017 в 20:24 11628 0

Проверката, за която ни сезираха относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента ще приключи бързо в рамките на десетина дни. А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи, а именно – от министър-председателя. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров днес, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, чи проверката по случая с изказването на Борисов ще приключи бързо - до десетина дни. 

„Нашата проверка за думите на премиера е започнала по сигнали, подадени от гражданин, от ГД „Боец“ и „Възраждане“. А сигналът от днес, присъединен към започналата проверка, е от БСП. При предишно пребиваване в тази сграда бях попитан ще се самосезирам ли по случая, на което отговорих, че потенциалът на прокуратурата не бива да се използва за разчистване на политически сметки, че не бих се самосезирал за нито едно такова изказване, направено било то от премиера или от лидера на опозицията, посочи той. Въпреки всичко ние сме длъжни да направим проверка след подадените сигнали. Това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум, подчерта Цацаров.

Вчера социалистите съобщиха, че ще сезират главния прокурор заради изказването на премиера. Именно това изказване стана повод бившият вече председател на парламента Димитър Главчев да изгони председателя на БСП Корнелия Нинова от пленарната зала. Тогава от БСП поискаха Борисов да даде обяснение за думите си, а Нинова попита колегите си от ГЕРБ дали не се чувстват обидени от думите на премиера.

Вместо това Главчев счете въпросите ѝ за обида към парламента и премиера и изгони Нинова от залата. На следващия ден, след намесата на премиера, той подаде оставка.