Прокуратурата поверява изказването на Борисов за наркотрафиканти в парламента

OFFNews 22 ноември 2017 в 15:53 11277 1

Прокуратурата поверява изказването на Борисов за наркотрафиканти в парламента

Прокуратурата е започнала проверка по повод думите на премиера Бойко Борисов за това, че в парламента има депутати, които се занимава с трафик на наркотици. 

Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг. 

Тя уточни, че проверката е по сигнал на Гражданско сдружение "Боец" и от Движение "Възраждане". Сигнал от БСП не е получаван. По-рано днес социалистите съобщиха, че ще сезират главния прокурор заради изказването на премиера. 

Именно това изказване стана повод бившият вече председател на парламента Димитър Главчев да изгони председателя на БСП Корнелия Нинова от пленарната зала. Тогава от БСП поискаха Борисов да даде обяснение за думите си, а Нинова попита колегите си от ГЕРБ дали не се чувстват обидени от думите на премиера. 

Вместо това Главчев счете въпросите ѝ за обида към парламента и премиера и изгони Нинова от залата. На следващия ден, след намесата на премиера, той подаде оставка. 

В парламента днес от левицата поискаха Сотир Цацаров да разпита Борисов по случая. 

Господин Бойко Борисов кога, откъде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове?, попита Филип Попов.

В отговор от ГЕРБ направиха в Народното събрание своеобразен преглед на печата с греховете на БСП и престъпленията около тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

1

theprofet

22.11 2017 в 16:43

"Прокуратурата поверява изказването на Борисов за наркотрафиканти в парламента"

Това новата серия на пародийния сериал "Парламент" ли е?
Крадеца вика, дръжте крадеца!